Museu Nacional d´Art de Catalunya Barcelonassa

MUSEU NACIONAL D´ART DE CATALUNYA

Vierailin Barcelonan Museu Nacional d´Art de Catalunyassa. Joitain vuosia aiemmin olin jo kiivennyt tälle samaiselle kukkulalle, mutta jälleen kerran paikan kauneus suihkulähteineen teki suuren vaikutuksen.


Museon sisäänkäynnin edestä avautui tämä huikea näköala kohti Tibidaboa.

 

MUSEOSSA: JOSEP TAPIRON AKVARELLEJA

Museu Nacional d´Art de Catalunyassa on parhaillaan kaksi näyttelyä, joista olin erityisen kiinnostunut: työt modernin taiteen kokoelmasta sekä Josep Tapirón maalaukset.  Museon websivu löytyy osoitteesta : http://museunacional.cat/en ja siellä on paljon tietoa sekä kokoelmista että vaihtuvista näyttelyistä.

Etenkin Tapirón vesivärityöt olivat upeita -  äärimmäisen yksityiskohtaisia, mutta silti niin kauniita ja tasapainoisia. Näyttely on avoinna 14.9.2014 saakka. Museon sivuilla on myös muutamia hyviä kuvia maalauksista:  http://museunacional.cat/en/josep-tapiro-painter-tangier.

 

MUSEOSSA: MODERNIN TAITEEN KOKOELMA

Modernin taiteen huoneita kunnostetaan ja syyskuussa avautuu uusi kokonaisuus. Nyt valikoima töitä onkin koottu väliaikaiseen näyttelyyn. Lisätietoa löytyy täältä: http://museunacional.cat/en/works-modern-art-collection.

Väliaikaisessa näyttelyssä oli mm. muutama Joan Ferrer Mirón maalaus. Yhdestä näyttelyssä olleesta maalauksesta löytyy kuva esim. täältä: Joan Ferrer Miro.

Suosikkejani olivat myös maalaukset taiteilijoilta kuten Francesc Masriera, Mariá Fortuny sekä Ramon Casas. Alhaalla olevassa kuvassa on muutama esimerkki:

Vasemmalla: Francesc Masriera - Winter 1882
Ylhäällä oikealla: Ramon Casas - Plein Air
Alhaalla oikealla yksityiskohta maalauksesta: Mariá Fortuny - The Spanish Wedding

Olemme Facebookissa

Blogiarkisto